Wat moet je weten over een recreatiewoning verzekeren?

Ben je eigenaar van een recreatiewoning? Dan is de kans ontzettend groot dat je daar best behoorlijk wat geld voor hebt moeten investeren. Bijgevolg zal je er graag alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat je investering op een zo optimaal mogelijke wijze kan worden beschermd tegen allerhande mogelijke bedreigingen. Je recreatiewoning verzekeren maakt het mogelijk om de financiële gevolgen van allerhande vormen van schade het hoofd te bieden. Althans, je zal in het merendeel van de gevallen kunnen rekenen op een goede compensatie vanuit je verzekeraar. Wil jij ook graag meer ontdekken over de recreatiewoningverzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Op welke dekkingen kan je bij een recreatiewoning verzekeren standaard rekenen?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar de standaard dekkingen waar je bij een recreatiewoning verzekeren op kan rekenen. Wanneer we dat doen komen we tot de conclusie dat er een aantal zeer belangrijke dekkingen worden voorzien die standaard zijn inbegrepen, namelijk:

  1. Een dekking voor brandschade;
  2. Een dekking voor waterschade;
  3. Dekkingen voor stormschade;

Dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor hun recreatiewoning verzekeren blijkt niet in het minst het gevolg te zijn van deze derde dekking. We hebben immers uiteraard met z’n allen kunnen vaststellen hoe ons weerbeeld door de jaren heen eigenlijk alleen maar extremer is geworden. Dat betekent dat ook het risico op schade aan een gebouw toeneemt. Dat geldt zowel voor de woonst waar je permanent in woont als uiteraard ook voor de recreatiewoning waarover je beschikt.

Welke eventuele extra dekkingen zijn er af te sluiten?

Buiten de standaard dekkingen is het bij een recreatiewoning verzekeren eveneens een mogelijkheid om een aantal extra dekkingen af te sluiten. De eerste dekking die dan in het oog springt is deze voor de inboedel. Standaard is de inboedel immers niet verzekerd (tenzij anders aangegeven). In het merendeel van de gevallen spreekt het voor zich dat er in een vakantiehuis best wat verschillende spullen zijn terug te vinden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je de waarde van die spullen zal willen laten dekken. Dat is uiteraard niet de enige aanvullende dekking waar je voor kan kiezen.

Naast bovenstaande is het immers eveneens zo dat er nog een aanvullende dekking kan worden afgesloten voor eventuele bijgebouwen evenals voor mogelijke particuliere verhuur. Is het de bedoeling om je vakantiehuis wanneer je daar zelf geen gebruik van maakt te verhuren aan derden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je mogelijks die verhuur ook zal willen laten dekken.

Let op het type recreatiewoning waarvan sprake is!

Wil je graag je recreatiewoning verzekeren? Hou er dan rekening mee dat je altijd stil moet blijven staan bij het type woning waarvan sprake is. Zo wordt er in de praktijk bijvoorbeeld niet zelden door verzekeraars een onderscheid gemaakt tussen een echte woning of chalet en een zogenaamde stacaravan. Voor deze laatste bestaat er dan ook veelal een aangepaste verzekering. Indien je over een dergelijke recreatiewoning beschikt zal je hier uiteraard bij stil willen blijven staan.

Laat ook je vakantiehuis verzekeren bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *