Glamping vakantie met je huisdier

In een sfeervolle glamping tent geniet je heerlijk van het buitenleven met het comfort en de luxe van thuis. Je bent van alle gemakken voorzien, maar wat als je nu wilt gaan glampen met je huisdier? Mag je hond wel in die luxe lodges en safaritenten? Zeker wel! Glamping met hond is wel degelijk mogelijk op de campings in Europa.

Wat is glamping?

Glamping is niets anders glamoureus kamperen. In een safaritent of yurt sta je op de camping, maar hoef je niet met je afwas of wc-rol het hele veld over naar het sanitairgebouw. Je hebt al die voorzieningen gewoon in je tent: een eigen badkamer en keuken mét vaatwasser! Glamping is helemaal in en daarom vind je ook in Portugal wel glamping mogelijkheden. Maar de vakantie is natuurlijk pas echt compleet als je hond ook mee kan. Maar waar moet je bij het boeken op letten als je je hond mee wilt nemen?

Glamping met hond

Ben je van plan je hond mee te nemen op glamping, lees dan goed de beschrijving van de camping of er wordt aangegeven dat honden zijn toegestaan. Op campings waar honden welkom zijn, zijn ook extra voorzieningen voor huisdieren. Denk aan een hondendouche, speelveldje en een mandje in de tent. En natuurlijk wil je uren samen struinen door het bos of ravotten aan het strand. Dus de camping naar keuze moet midden in de natuur of vlak aan zee liggen.

Glamping in eigen land

Ook in Nederland vind je campings met glamping accommodaties midden in de natuur waar je hond meer dan welkom is. Op Camping Ommerland mag je bijvoorbeeld 2 honden in de glampinglodge hebben en zijn er speciale voorzieningen voor je hond: een hondenspeelveld waar de honden los mogen en een trainingscentrum met workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *