waar-naartoe-in-portugal

Waar naartoe in Portugal? 

Je wilt graag naar Portugal, maar je weet nog niet precies waar naartoe? Dan helpt deze pagina om je een beter beeld te geven van verschillende toeristische regio’s in Portugal. Van prachtige Portugese eilanden tot het vasteland… maak kennis met de mooiste plekken van Portugal!

Algarve

De Algarve is de zonnigste regio van Portugal. Je zit hier perfect als je op vakantie lekker wilt zonnen op één van de vele ‘praia’s’ (Portugees voor stranden). Zo kun je kiezen voor badplaatsen zoals Praia de Rocha, het kleinschalige Carvoeiro, het authentieke Lagos of het bruisende Albufeira. Vaar een dag met een boot langs de zuidkust en ontdek mooie grotten, afgelegen stranden en kustlijnen. Voor een strand- en zonvakantie in Portugal ben je in de Algarve op de juiste plek!

Costa de Lisboa

Wil je lekker van het strand genieten, maar óók wat meer cultuur opdoen in Portugal? Denk dan eens aan de Costa de Lisboa. Dit is een kuststrook aan de westkant van Portugal rondom de hoofdstad Lissabon. Het ene moment kun je lekker op het strand van Cascais of Estoril liggen en een dag later óf dezelfde dag nog ronddwalen tussen de fotogenieke straten, mooie pleinen en vele andere prachtige bezienswaardigheden van Lissabon. Ontdek zeker de wijken Barrio Alto en Alfama, maar vergeet ook niet om hoogtepunten zoals de Torre de Belem te bezoeken. Naast chillen op het strand en naar Lissabon kun je ook naar Sintra. Een haast sprookjesachtig kasteel op een berg in het achterland. Ervaar hoe leuk een vakantie Costa de Lisboa is! 

Madeira

Naast het vasteland heeft Portugal ook enkele eilanden in de Atlantische Oceaan, waaronder Madeira. Dit eiland staat bekend als het Bloemeneiland. Je vindt hier een prachtige natuur, zeker als het hele eiland vol in bloei staat met al haar prachtige bloemen. Madeira telt enorm veel botanische tuinen, vooral in en rondom de hoofdstad Funchal. Tijdens wandelingen merk je pas echt hoe mooi de natuur van Madeira is. Je wandelt in valleien, naar hoge bergpieken, langs watervallen en waterrijke levada’s. Ook aan cultuur geen gebrek op dit eiland met historische gebouwen in Funchal en pittoreske huisjes in Santana. Maak je vakantie compleet met een boottocht waarbij je walvissen kunt spotten!

Azoren

De Azoren is een Portugese archipel die bestaat uit 17 eilanden waarvan er maar 9 inwoners telt. De belangrijkste en mooiste eilanden zijn Teceira, Sao Miguel, Pico Faial en Flores. Met een rondreis waarbij je hopt van eiland naar eiland beleef je het allermooiste van de Azoren. Ook hier kun je fantastisch wandelen. Vooral naar zogeheten ‘caldeira’s’. Dit zijn enorme kraters waar je ziet hoe robuust de natuur kan zijn. Beleef een avontuurlijke vakantie vol natuurlijke hoogtepunten met een vakantie Azoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *