Veranda kosten, hoe zit het?

Het plaatsen van een veranda kan een mooie toevoeging zijn aan je woning. Het is alweer een hele tijd terug komen overwaaien uit de warme landen, zoals Portugal. Je kunt zo eigenlijk heel het jaar door genieten in de tuin. Wanneer je erover nadenkt om een veranda aan te schaffen, dan is het goed om te weten op welke kosten je ongeveer zult moeten rekenen. We bespreken er hieronder meer over. Lees je mee?

Gemiddelde kosten veranda

De prijs van een veranda wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Natuurlijk speelt de grootte en de afmetingen van de veranda een rol en ook het type materiaal speelt een belangrijke factor in de prijsbepaling van de veranda. Een kunststof veranda zal bijvoorbeeld voordeliger zijn dan een hardhouten veranda.

Maar denk ook aan factoren zoals bijvoorbeeld de ligging. Een veranda gelegen op het noorden zal eerder verwarmd moeten worden om er in de avonduren of tijdens de koudere perioden in van het jaar nog comfortabel onder te kunnen zitten. Verlichting en een verwarmingsinstallatie zijn ook belangrijk in de uiteindelijke prijsbepaling.

Om grofweg een gemiddelde prijs te kunnen inschatten kan als vuistregel worden gehanteerd dat de totaalkosten voor een veranda zo tussen de €750 en €950 per vierkante meter kunnen liggen. Natuurlijk zijn er duurdere varianten en ook goedkopere varianten. Het is maar net waarvoor je precies kiest.

Vergunning en gebruik van subsidies

Gelukkig heb je voor de bouw van een veranda sinds 2010 geen vergunning meer nodig. Hierdoor zul je dus ook geen vergunningskosten meer hoeven te betalen aan stedenbouwkundige administratie.

Daarnaast kun je in de meeste gevallen ook gebruik maken van een subsidie die wordt geboden door de Vlaamse overheid voor het gebruik van duurzame en isolerende materialen. Informeer hierover altijd even bij je gemeente of je energieleverancier.

Kosten voor gebruik van de veranda

Het is daarnaast ook goed om rekening te houden met eventuele kosten voor het gebruik van de veranda. Denk hierbij dus aan energiekosten voor verlichting, verwarming of juist verkoeling. Des te beter de veranda wordt voorzien van isolatiemateriaal des te lager deze energiekosten kunnen uitkomen.

Daarnaast kun je ook op lagere kosten uitkomen voor aanschaf en installatie van een veranda wanneer je meerdere veranda specialisten uit je regio vergelijkt. Je kunt zo gemakkelijk vergelijken op prijs en kwaliteit zodat je eenvoudig kiest voor een veranda die het beste aansluit op jouw prijs- en kwaliteitsverhouding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *