Portugal: een land dat je echt moet bezoeken

Portugal is een van de meeste diverse vakantielanden in Europa. Dit land heeft een heerlijk klimaat, mooie stranden, bijzondere steden en tal van gezellige restaurantjes. Bovendien is de bevolking vriendelijk en gastvrij. Kortom; Portugal is dus een land dat je echt moet bezoeken.

Een mooiste kustlijn en de prachtigste stranden

Portugal heeft de mooiste kustlijn van Europa. De 200 kilometer lange kustlijn aan de Algarve kenmerkt zich door rotspartijen, kleine baaitjes en kliffen. Ook de stranden zijn er prachtig. Zo is het strand Praia da Marinha al meerdere keren verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld.

Veel zonuren

Wil je tijdens je vakantie genieten van de zon? Dan is Portugal dé perfecte bestemming. Dit land heeft bijna de meeste zonuren van Europa. In het voor- en najaar kun je hier in het zuiden nog een dagje naar het strand gaan.

Bijzondere steden

In Portugal vind je een aantal bijzondere steden, zoals Porto en Lissabon. Het oude centrum van Porto staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wandel door de smalle straatjes en bezoek hier historische bouwwerken. De hoofdstad Lissabon is ook een absolute mustsee. Bezoek hier het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Toren van Belém of bewonder het onderwaterleven in het Oceanarium.

Goedkoop en lekker eten

In Portugal kun je goedkoop en lekker eten. Met een kilometerslange kustlijn is er hier een overvloed aan vis. Geniet van een heerlijk visgerecht, zoals dorade, gegrilde sardientjes of gedroogde kabeljauw. Of ga een keer voor de wereldberoemde kip piri-piri.

Op vakantie naar Portugal? Sluit een reisverzekering af

Op vakantie naar Portugal? Sluit dan een reisverzekering af. Hiermee ben je gedekt voor onverwachte kosten waar je tijdens je vakantie in Portugal mee te maken kunt krijgen. Met een reisverzekering zijn onder meer de volgende zaken gedekt: medische kosten, een financiële vergoeding bij verlies van je bagage en hulpverlening van een Alarmcentrale. Een reisverzekering kun je heel makkelijk en snel online afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *