Portugal ideaal voor een stedentrip

Natuurlijk kun je Portugal bezoeken voor een vakantie met zon, zee en strand, maar Portugal is veel meer dan dat. Naast de prachtige regio Albufeira in het zuiden van het land, kun je Portugal ook prima bezoeken voor een stedentrip. Lekker een paar dagen genieten van het mooiste wat het land te bieden heeft. Leuke bestemmingen voor een stedentrip in Portugal zijn Lissabon en Porto. Deze steden zijn beide erg populair onder toeristen en dat is niet voor niets. Je kijkt hier je ogen uit, kunt heerlijk eten en drinken en je krijgt een fijn vakantiegevoel van deze steden. Mede daarom kiezen steeds meer mensen voor een paar dagen wegdromen in één van deze steden.

Lissabon populaire bestemming

Lissabon is voor veel mensen een bestemming die ze niet snel zullen vergeten. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur. Een wandeling door de stad laat je de meest indrukwekkende gebouwen van de stad zijn. Daarnaast heeft de stad een zeer gezellig centrum met veel bars, restaurants en cafés. Een aanrader is een ritje op tramlijn 28. Deze lijn laat je al het prachtige van de stad in een uurtje zien. Stap uit waar je wil om te genieten van het prachtige uitzicht. Bovendien is Lissabon vanuit Nederland prima bereikbaar. Zo vlieg je in ruim drie uur al naar deze Portugese stad, en tickets naar Lissabon zijn vaak tegen een scherp tarief verkrijgbaar.

Genieten in Porto

Ook Porto is een stad waar steeds meer toeristen naar toe gaan. Deze culturele stad is ideaal voor stedentrip liefhebbers die op zoek zijn naar rust, maar ook hun ogen willen uitkijken. De stad is vooral erg mooi. Verschillende bruggen, gebouwen en kerken laten je steeds weer versteld staan. Bij een bezoek aan Porto mag het proeven van echte port natuurlijk niet ontbreken. Dit populaire drankje vindt zijn oorsprong in Porto en is hier daarom op zijn lekkerst.

Dus ben jij op zoek naar een leuke bestemming voor jouw volgende stedentrip, denk dan zeker aan Porto of Lissabon. Je zult niet snel spijt krijgen van deze keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *