De e-bike

Wij nederlanders houden van fietsen maar ook van comfort. Het is dus heel normaal dat we steeds meer e-bikes op de weg zien. Het is net dat kleine steuntje in de rug die het fietsen wat makkelijker maakt. Net zoals bij de normale fiets heeft de e-bike ook een ruim assortiment. In dit artikel ga ik je vertellen wat voor e-bikes er zijn, zodat je makkelijker een keuze kan maken.

Voorwiel motor

Bij de e-bike heb je veel verschillende keuze in waar de motor zich bevindt. Dit heeft vooral te maken met waar je de meeste ondersteuning nodig hebt en de uitstraling ervan. Met een e-bike met voorwielmotor is het mogelijk om in elke versnelling weg te fietsen. Deze motor werkt dus meteen zodra jij begint met fietsen. Deze fietsen zijn ook erg populair omdat ze goedkoper zijn dan de meeste andere e-bikes. De motor zit compact in het voorwiel verstopt waardoor je hem bijna niet ziet. Daarbij maakt deze ook minder geluid. Dat kan voor de een, een voordeel zijn en voor de ander juist een nadeel. 

De e-bike met voorwielmotor heeft ook zo zijn nadelen. Omdat de motor in het voorwiel zit, is deze dus zwaarder. Dit voel je vooral als je een berg op wilt fietsen of bij herfstweer. De kans op uitglijden met deze fiets is dus iets hoger in risico.

Midden motor

Zoals de naam al zegt, zit de motor van deze fiets in het midden bij de trapas. Hierdoor is de fiets in evenwicht erg gunstig. De e-bike met middenmotor meet via de trapas hoeveel druk je erop zet en hoeveel hulp je dus kan gebruiken. Op deze manier ervaar je dezelfde fietsbeleving als bij een normale fiets. 

Natuurlijk heeft ook deze e-bike zo zijn nadelen. Het is namelijk duurder dan de andere e-bikes en erg storingsgevoelig. Vanwege de plaats van de motor, is de instaphoogte ook hoger. 

Achterwiel motor

Bij deze e-bike zit de motor in de achterste wiel. Het is een lichte fiets met veel versnellingen wat erg voordelig is in heuvelachtige gebieden. Omdat de motor achter in de wiel zit, stuurt deze fiets gemakkelijk er strakker, wat juist weer een voordeel is tegen het slippen. 

Over het algemeen heeft deze fiets eigenlijk geen echte nadelen. Het is natuurlijk niet mogelijk om zelf je band te plakken of te verwisselen wanneer dit nodig is. Hiervoor moet je dus eerst naar de fietsenwinkel, zodat ze de motor via een computerprogramma weer kunnen installeren. 

Keuze maken

Als je een keuze hebt gemaakt wat voor e-bike je wilt, is het natuurlijk ook heel belangrijk om te kijken waar je deze gaat kopen. Je kan bijvoorbeeld kijken bij de fiets reviews amslod. het is zeker niet onbelangrijk om daarbij ook de reviews van vorige klanten te lezen. Dit kan je bijvoorbeeld vinden door ‘Amslod klanten ervaringen online lezen’ op Google in te typen. Weet voor jezelf wat je belangrijk vindt en kijk in de reviews of daar wat over vermeld staat. Op deze manier kan je goed een keuze maken welke e-bike je waar gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *