Tenerife klimaat, heerlijk in alle seizoenen

Tenerife geniet van een subtropisch klimaat dat het hele jaar door zonneschijn biedt, waardoor het een van de meest geliefde eilanden van Spanje is.

Het klimaat van Tenerife wordt sterk beïnvloed door de winden die tijdens de winter- en lente -maanden uit de Atlantische Oceaan blazen. Deze winden condenseren als ze over het eiland passeren, waardoor een wolkenbank in hoogte wordt gebracht van 600 meter tot 1.800 meter.

Zomer

Het zonnige eilandklimaat van Tenerife wordt het hele jaar door gemodereerd door de winden uit de noordoostelijke en Atlantische Oceaan. Terwijl kustgebieden het hele jaar door genieten van aangename temperaturen, zijn binnenlandgebieden meestal droger en bewolkter.

De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus. In de zomer kan een Saharan Calima -wind uit Afrika echter het eiland raken en over het zand blazen.

Oktober is een aangename maand met dagelijkse gemiddelde tussen de 20 en 18 graden. Dit maakt oktober een ideaal moment om Tenerife te bezoeken voor buitenactiviteiten aan de kust of bergen, vooral voor degenen die gematigde hitte en frisheid waarderen. Hoewel de regen incidenteel nog kan vallen, wordt het meenemen van een regenjas ten zeerste aanbevolen.

Winter

De winter in Tenerife kan heel aangenaam zijn, waarbij temperaturen warm blijven en regenval relatief zeldzaam is. Deze tijd van het jaar wordt beschouwd als een van de beste tijden om het eiland te bezoeken – als u op zoek bent naar een vakantie waarop het spaarboekje niet kapot geslagen hoeft te worden maar nog steeds veel zon biedt, zijn dit absoluut de beste tijden om te boeken!

Januari is een ideale maand om Tenerife te bezoeken, met gemiddelde hoogten van 20 graden en dieptepunten van 14 graden. Geniet overdag van veel zonneschijn en minder toeristen dan in de zomer.

Het is echter essentieel om te onthouden dat het noorden van het eiland in deze periode meer regenval ervaart. Daarom, als u een strandvakantie plant, kies dan voor de zuidkant van het eiland.

Lente

Tenerife staat bekend om zijn warme, zonnige klimaat dat het hele jaar door duurt. Het eiland heeft echter verschillende microklimaten, wat betekent dat er drastische verschillen in temperaturen en regenvalpatronen kunnen zijn, zelfs binnen één regio.

Het weer van Tenerife in de lente is meestal mild en droog. Hoewel de temperatuur aan de noordkust nog steeds koel kan zijn, zijn de temperaturen in het zuiden behoorlijk aangenaam.

Regen is ongewoon in het zuiden, met slechts een paar lichte douches die niet meer dan een uur of twee duren. Op het meest noordelijke punt van Tenerife wordt regenval zwaarder en frequenter.

Herfst

De herfst is een uitstekende tijd om Tenerife te bezoeken, omdat de zomerse menigten niet aanwezig zijn en de kamerprijzen beginnen te dalen. Vluchten zullen ook minder frequent zijn, waardoor u meer kansen hebt om geweldige deals te scoren als u flexibel bent met datums.

Het weer is nog steeds aangenaam en ideaal voor buitenactiviteiten aan de kust en in de bergen. Dit is een uitstekende tijd om te profiteren van het water, stranden en uitstekende surfomstandigheden in Noord -Canada.

Als u op zoek bent naar een actieve vakantie, heeft Tenerife in oktober genoeg te bieden. Van het wandelen van de Orotova Valley of Barranco del Infierno tot mountainbiken door Anaga Mountains of het beklimmen van Pico Del Teide’s Summit, oktober biedt bezoekers veel te doen – plus wijnproeverijen in Bodegas en Culture in Santa Cruz de Tenerife of UNESCO World Heritage La Laguna.

Wil je meer nuttige informatie? Kijk op Bestereistijd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *