Rondreis Azoren

Maak een onvergetelijke rondreis op de Azoren

Walvissen spotten, grillige kustlijnen, natuurlijke geisers kratermeren, waanzinnige groene natuur en vulkanen. De Portugese Azoren hebben alle ingrediënten voor een fanatische rondreis. Een rondreis Azoren is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Al deze bijzondere natuurverschijnselen vind je op een kleine 5 uur vliegen. De perfecte bestemming voor een onvergetelijke rondreis Azoren.

Vakantie Azoren

Over de Portugese eilandengroep: Azoren

De Azoren zijn archipel in de Atlantische oceaan en zijn een autonome regio van Portugal. Het bestaat uit 17 eilanden waarvan 8 onbewoonde eilanden en 9 bewoonde eilanden: Sao Miguel, Faial, Pico, Terceira, Santa Maria, Sao Jorge, Flores, Corvo en Graciosa.

Verrassende eilanden

Omdat het bijna onmogelijk is om een keuze te maken tussen één van de beeldschone eilanden biedt een rondreis uitkomst! We lichten kort de populairste en mooiste eilanden toe.

Eilanden en bezienswaardigheden

Sao Miguel

Sao Miguel is het meest diverse en populaire eiland. Boek je een vakantie naar de Azoren dan vlieg je hoogst waarschijnlijk op Ponta Delgade, de hoofdstad van Sao Miguel. Sao Miguel is dan ook een eiland dat je niet mag missen. Populaire bezienswaardigheden zijn:
• Lagoa das sete Cidades; het bekendste natuurfenomeen van de Azoren. Het is een waanzinnige vulkaankrater met uitzicht over twee meren.
• Caldeira Velha: een natuurlijke warmwaterbron en waterval.
• Populaire wandelroutes. De Azoren staan bekend om de vele wandelroutes. De mooiste routes vind je op Sao Miguel.
• Ponta Delgade, de hoofdstad.

Terceira

Terceira is het meest dichtbevolkte eiland van de Azoren. De hoofdstad Angra do Heroísmo staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is zeker de moeite waar om te bezoeken tijdens een vakantie. Na een bezoek aan de stad wil je ook zeker genieten van de rust bij vulkaankrater Monte Brasil. Ook hier zijn prachtige wandelroutes aangelegd die je een waanzinnig uitzicht bieden over de stad.

Pico

Zeg je Azoren dan denk je aan walvissen spotten. De beste plek om walvissen te spotten is op Pico. Pico is het één na grootste eiland van de Portugese archipel. Naast walvissen spotten staat Pico bekend om de vulkaan Ponta do Pico, een must-see tijdens je Azoren rondreis.

Zie jij het al helemaal zitten om te wandelen langs vulkaankraters, natuurlijke geisers en walvissen te spotten? Dan is een Vakantie Azoren perfect als jouw volgende vakantie!

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *