WijhoudenvanPortugal

5 leuke landen voor camperreizen

Hoe heerlijk is het om Europa te verkennen met de camper. Het gevoel van ultieme vrijheid! Europa leent zich perfect voor een camperreis, want het is doorgaans makkelijk om de grenzen over te steken. Zo kun je binnen no-time weer een heel ander vakantiegevoel ervaren. Van prachtige stranden tot bergachtige landschappen en van zon naar sneeuw! We geven je van 5 leuke landen om naar toe te reizen met de camper. 

1. Portugal

Uiteraard mag Portugal niet ontbreken in deze lijst leuke landen om naar toe te reizen met de camper. Wat een heerlijk land is het toch! Zeker voor wie graag wil overwinteren is zuid Portugal een ideale bestemming. Zon, zee, strand, surfen! Zuid-Portugal is -naast de Canarische Eilanden- het warmste deel van Europa in de winter en dat is natuurlijk top! Verder staat Portugal natuurlijk bekend om het lekkere eten. In de steden kun je naast de prachtige cultuur natuurlijk ook genieten van een goed glas wijn of Port. En met je camper aan het strand staan behoort zeker tot de mogelijkheden. De Algarve is bij velen favoriet. Let wel op met het wildkamperen. Deze regels zijn sinds kort wat aangescherpt. Gelukkig beschikt Portugal ook over genoeg prachtige campings. 

WijhoudenvanPortugal - camper europa

2. Frankrijk

Ook Frankrijk is een ideaal camperland. Overwinteren is misschien niet ideaal, tenzij je van wintersport houdt natuurlijk! Er zijn tal van wintersportgebieden in Frankrijk waar je ook met de camper naar toe kunt reizen. Zo zijn er speciale wintercampings. Maar, uiteraard is het vooral heerlijk in het voorjaar, de zomer en het najaar. Los van de prachtige kust zijn er in Frankrijk ook veel rivieren en meren te vinden waar je aan kunt staan. Wat dacht je van het bekende Annecy of de Ardeche? Uiteraard mag een plekje in de Provence tussen de lavendelvelden niet ontbreken. Wildkamperen mag officieel niet in Frankrijk, maar er zijn hier meer dan genoeg campings te vinden.  

3. Oostenrijk

Wie wat avontuurlijker is weggelegd mag absoluut Oostenrijk niet overslaan tijdens zijn of haar reis met de camper door Europa. Wat een prachtige natuur kun je ontdekken tijdens jouw rondreis door Oostenrijk! Ongekend veel mooie bergen die je kunt beklimmen en vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over een van de vele helderblauwe meren. In de zomer kun je hier uiteraard ook heerlijk in zwemmen. Oostenrijk is niet erg duur en het land is helemaal ingericht op camperaars. Overal zijn speciale camperplaatsen te vinden, ideaal! 

4. Montenegro

Montenegro is waarschijnlijk niet het meest voor de hand liggende land dat je had verwacht in deze lijst met leuke camperlanden. Toch raadt dit reisblog Montenegro zeer aan. De natuur is hier heel veelzijdig. Van stranden aan de kust tot bergen in het binnenland. Je kunt hier ziplinen, raften, noem maar op! Het NP Durmitor is prachtig om mooie wandelingen te maken en er zijn ook mogelijkheden om er te kamperen. Aan de kust kun je wat van de luxe sfeer op doen. toch is het land nog wel betaalbaar en een ideale uitvalsbasis om ook wat meer van de Balkan te ontdekken. 

5. Noorwegen

De laatste van dit rijtje is er uiteraard een uit Scandinavië! Want och, wat is het toch top dat je in de Scandinavische landen gebruik kunt maken van het “allemansrecht”, waardoor wildkamperen zeer gemakkelijk is. En dat de natuur in Noorwegen ongekend is, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Gigantische bergen waar je ook veel prachtige hikes kunt maken. Uiteraard kun je hier heel wat weken besteden, zeker ook in combinatie met het mooie Zweden.  Houd er rekening mee dat je af en toe een Ferry moet nemen en dat het land een van de duurste van Europa is.

1 reactie

  1. Leuk om te lezen welke landen geschikt zijn voor camperreizen! Wij zijn regelmatig in Frankrijk geweest maar willen nu ook andere landen bezoeken. Montenegro is inderdaad een land waar je niet zo snel aan denkt, maar ik ga de opties onderzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *