Waarom Vietnam eens de moeite waard is

Ben je iemand die altijd op vakantie gaat in Frankrijk, Portugal, Spanje of Italië? Dan wordt het tijd voor iets anders. Vandaag de dag betaal je weinig geld voor een vliegticket naar Zuidoost-Azië. Daarbij is het levensonderhoud in bijvoorbeeld Vietnam een stuk lager dan het levensonderhoud in een Europees land. Aan het einde van de rit zal je waarschijnlijk minder geld uitgeven voor een vakantie in Vietnam in vergelijking met Portugal. Maar wat heeft Vietnam nu precies te bieden en waarom zou ik hier een bezoek aan moeten brengen?

Een nieuwe wereld met een rijke historie

Als je een land in Zuidoost-Azië opnoemt met een rijke geschiedenis dan is het Vietnam. Het land in het oosten van Zuidoost-Azië heeft diverse oorlogen gehad en is gekoloniseerd door Frankrijk, wat je nog duidelijk terug ziet. In vergelijking met andere Aziatische landen heeft Vietnam heel erg haar eigen cultuur wat je in het dagelijks leven terugziet. Van het drukke Ho Chi Minh met veel historische gebouwen tot het relaxte Hoi An in het midden van Vietnam.

Welke steden bezoeken?

Er zijn verschillende steden in Vietnam die het bezoeken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Ho Chi Minh, Da Nang en Hanoi. Het mooie aan Vietnam is dat alles nog best wel traditioneel en primitief is. Gelukkig ligt Hoi An in het midden van het land. Het kleine historische plaatsje aan de kust ontleent zich perfect om even bij te komen. In Hoi An heb je alle luxe waar je maar van kunt dromen zoals mooie resorts, hotels en homestays. Daarbij kun je hier weer genieten van een heerlijke cappuccino of ander lekker eten wat in de rest van Vietnam lastig te verkrijgen is.

Waar verblijven in Hoi An?

Ben je van plan om een aantal dagen in Hoi An te verblijven? Dan raden we je aan om jezelf goed te verwennen. Er zijn bijna geen hotels of homestays die niet goed zijn. Alle kamers zijn vaak schoon, het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam en daarbij mag je rekenen op een heerlijk bed met een fijne douche. Wil je graag dichtbij het centrum verblijven, maar ook dichtbij het strand dan zou je eens bij Kiman Hotel in Hoi An moeten kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *